24 april 2013

Magnum schepijs: gewoon lekker chocoladeijs, maar géén Magnum



Aanvankelijk werkte de advertentie in Allerhande verwarrend: Wat is dit? Een ‘iced cappuccino’ van Magnum?


De website was duidelijker: Het is schepijs in een beker.


Unilever baant met de introductie van dit Magnum schepijs een weg voor het Magnum merk van voornamelijk buitenshuis- en individuele consumptie naar ook binnenshuis en in een sociale setting.

De 450ml bekers (“pints” noemt Unilever ze zelf, alhoewel minder dan de Amerikaans (473ml) of Engelse pint (568ml)) kosten een bescheiden 3,79 EUR. Daarmee neemt het een slimme positie in tussen het duurdere Ben & Jerry’s en het goedkopere Hertog (beiden óók Unilever) en concurreert het bij Albert Heijn rechtstreeks met de luxe AH huismerk ijsbekers.

Een logische introductie dus. Succes gegarandeerd, lijkt me zo. En als het tóch uit de schappen zou verdwijnen, dan is dit waarschijnlijk niet om tegenvallende verkopen, maar om het volgende:

Wat doet dit met het Magnum merk?

Magnum heeft toch een zekere ‘status aparte’: vol roomijs met een dikke knapperige laag chocolade.

Dat dikke en knapperige is bij Magnum schepijs echter ver te zoeken. De verpakking belooft nog enigszins aarzelend, met kleine letters en onjuist spatiegebruik (www.spatiegebruik.nl) een “hart van chocolade saus, romig chocolade ijs en krakende Magnum chocolade”, maar na het openen van de beker blijken dit minuscuul kleine korreltjes te zijn.

Een detail misschien, maar voor de échte Magnum-liefhebber een groot gemis. Hét onderscheidende element ontbreekt. Zónder dikke knapperige chocolade is dit schepijs géén Magnum schepijs, en wordt de Magnum reputatie geschaad.

Een kleine receptwijziging, met flinke brokken écht krakende chocolade, is dus wenselijk! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten